Zeemeeuw » Specials » Onroerend goed

Onroerend goed als belegging in 2020 en 2021

Onroerend goed als belegging in 2020 en 2021 Onroerend goed heeft op vele mensen een grote aantrekkingskracht. Velen willen een eigen huis om in te wonen. Anderen beleggen graag in onroerend goed vanwege de voorgespiegelde rendementen. Al met al is de onroerend goed markt en de huizenmarkt veel meer dan alleen een uiterst interessante markt voor beleggers. Blijft de hypotheekrente laag of niet in 2020 en 2021?

Eigen huis kopen in 2020

Een eigen huis om in te wonen. Wie wil dat niet. Maar vaak moeten er nog heel wat stappen gezet worden voordat het zover is. Op locatie gaan, de financiering regelen en uiteindelijk verhuizen. Een belangrijke stap bij de aankoop van een eigen huis is de koopovereenkomst en de ontbindende voorwaarden die u daarin kunt opnemen, voor het geval de koop niet door kan gaan en u zonder boete van de koop wilt kunnen afzien. Hoe werkt het ontbinden van een koopovereenkomst voor een huis?

Onroerend goed als belegging in 2020

Anderen zien onroerend goed met name als een mooie belegging. Via vastgoed cv' s of door fysieke panden zelf aan te schaffen en verhuren. Soms behoort ook een tweede eigen huis tot de mogelijkheden.

Fiscale voordelen onroerend goed in 2020

Zeg onroerend goed en u denkt aan allerlei fiscale aspecten, zoals de WOZ, riool heffing en renteaftrek. En vast nog meer. Allerlei zaken die de ontwikkeling van de woningmarkt 2020 zullen beïnvloeden, wat is de prognose en verwachting voor de huizenprijzen en woningmarkt 2020?

Huis als belegging in 2020 en 2021

Wie zijn eigen woning al langere tijd in bezit heeft, heeft met het huis een goede belegging in handen die in geld kan worden omgezet. Dat kan via verkoop, maar ook door een omgekeerde hypotheek of opeethypotheek af te sluiten. Zo krijgt u extra geld in handen terwijl u in uw eigen woning blijft wonen. De WOZ-waarde-2020 stijgt. De WOZ-waarde 2021 (stand 1 januari 2020) is weer fors hoger geworden en ook in 2020 zijn de woningprijzen gestegen. Een daling wordt voor 2021 niet verwacht of het moet zijn dat corona een ernstige crisis zal veroorzaken. De krappe woningmarkt zal eerder neigen naar het verder stijgen van de prijzen van woningen in 2021.

Zeemeeuw ©
Eigenwoningforfait 2018

Eigenwoningforfait 2018

Het eigenwoningforfait 2018 stijgt in euro's, omdat de huizenprijzen zijn gestegen, maar daalt als percentage ten opzichte van 2017. Wie een eigen woning bezit, betaalt met het eigenwoningforfait een…
Aanslag onroerend goed (WOZ 2021 en OZB): maak bezwaar

Aanslag onroerend goed (WOZ 2021 en OZB): maak bezwaar

Kansrijk een WOZ-bezwaar in 2023 indienen? Bespaar zo geld. De WOZ waarde valt vaak hoger uit dan verwacht en deze te hoge waarde werkt dan in vele belastingen door. Hebt u ook de nieuwe aanslag onroe…
WOZ waarde 2020 en ozb 2020

WOZ waarde 2020 en ozb 2020

Let op de nieuwe WOZ 2020 en 2021 plus beschikking van de gemeente en onderneem zo nodig snel actie. Elk jaar ontvangen we in het voorjaar de nieuwe aanslag voor de onroerende zaakbelasting OZB. Meest…
Prognose hypotheekrente 2022 (verwachting)

Prognose hypotheekrente 2022 (verwachting)

Wat is de prognose en verwachting voor de hypotheekrente in 2022 na jaren van daling van de hypotheekrente? Hoe kunt u het beste reageren op de verwachte wijziging van de rente. Als we een tijd van in…
Eigenwoningforfait 2020

Eigenwoningforfait 2020

Het eigenwoningforfait 2020 is een fiscale bijtelling bij uw inkomen in box 1 van de inkomstenbelasting voor uw eigen woning 2020. Het is een extra belasting voor wie een eigen woning heeft en door di…
WOZ-waarde 2020 en 2021 omhoog

WOZ-waarde 2020 en 2021 omhoog

De WOZ-waarde 2021 en 2022 is in de meeste gevallen hoger dan de WOZ-waarde 2020. Zoveel is duidelijk nu de huizenprijzen stijgen. Dan nog kan de geschatte waarde in 2020, 2021 en 2022 door de gemeent…
Prognose en verwachting huizenprijzen en woningmarkt 2022

Prognose en verwachting huizenprijzen en woningmarkt 2022

Wat gaat de woningmarkt in 2022 doen en wat is de prognose voor de huizenprijzen 2022? De woningmarkt is in veel gebieden van Nederland gespannen In. Cruciaal is de lage hypotheekrente, onderliggend z…
Prognose hypotheekrente 2021

Prognose hypotheekrente 2021

De hypotheekrente bepaalt in belangrijke mate uw hypotheeklasten en de prestaties op de woningmarkt. Gaat de hypotheekrente in 2021 dalen of stijgen? Wat is de laatst bekende prognose, voorspelling en…
Effect stijging rente op uw aandelen

Effect stijging rente op uw aandelen

Als de rente in 2023 stijgt, blijft u het beste weg van de obligaties, maar zijn de gevolgen van een stijgende rente voor uw aandelen en de aandelenkoersen? In 2018 was duidelijk wat de angst voor een…
Het eigenwoningforfait 2020 en 2021 - aanslag onroerend goed

Het eigenwoningforfait 2020 en 2021 - aanslag onroerend goed

Het eigenwoningforfait 2021 en 2022 is een forse bijtelling bij uw inkomen. De hoogte van dit forfait hangt direct af van de WOZ waarde van uw eigen woning. Het eigenwoningforfait is procentueel gedaa…
Uw huis opeten, hoe snel gaat dat?

Uw huis opeten, hoe snel gaat dat?

Uw huis opeten en verzilveren in 2020 en 2021 doet u vooral als u extra inkomen wilt en uw huis voldoende overwaarde heeft. Hoe snel gaat dat opeten dan? Als u uw huis te gelde wilt maken met een hypo…
De goedkoopste hypotheek van Nederland

De goedkoopste hypotheek van Nederland

De goedkoopste hypotheek voor een woningeigenaar in 2020 en 2021 van Nederland is de aflossingsvrije hypotheek. De aflossingsvrije hypotheek is ook nog eens de meest flexibele hypotheek, omdat u zelf…
Wel of niet een tweede eigen woning

Wel of niet een tweede eigen woning

Een tweede eigen woning is vaak ook uw droomwoning. Of uw tweede huis is een beleggingsobject en voor de verhuur, een vakantiehuis of vakantiebungalow. Maar wat betekent een tweede huis financieel, ho…
Vastgoed CV & bereken zelf uw rendement op vastgoed CV

Vastgoed CV & bereken zelf uw rendement op vastgoed CV

Welk rendement verwacht u van een vastgoed CV? Veel particulieren investeren in vastgoed, vaak ook in een vastgoed CV vanwege het beloofde rendement. Maar er zijn risico's en wat gebeurt er als de ren…
Vastgoed CV, wat is dat?

Vastgoed CV, wat is dat?

Een vastgoed CV kan u een groot rendement opleveren als de vastgoedmarkt zich goed ontwikkelt. De Autoriteit Financiële Markten, AFM, was eerder zeer kritisch over de markt voor vastgoed, de vastgoed…
Spaarhypotheek wel of niet oversluiten bij lagere rente?

Spaarhypotheek wel of niet oversluiten bij lagere rente?

De spaarhypotheek is slim en veilig sparen met grote vrijstellingen van de belastingdienst. Essentieel bij een spaarhypotheek zijn de maandlasten. Hoe meer spaartegoed, hoe voordeliger deze hypotheek…
Een huis kopen naar Amsterdams model

Een huis kopen naar Amsterdams model

Wat is een voorlopig koopcontract, wat de ontbindende voorwaarden? Als u een huis wilt kopen, wordt er een voorlopig koopcontract getekend met als het goed is een aantal ontbindende voorwaarden. Missc…
Een opeethypotheek als extra inkomen

Een opeethypotheek als extra inkomen

Den opeethypotheek kan voor u ook in 2021 en 2022 erg handig zijn om extra geld te krijgen als er overwaarde op de eigen woning is. Hoe werkt deze hypotheek? Maakt u zich zorgen over uw inkomen en wil…
Mogelijke hypotheekcrisis VS is niet ongevaarlijk

Mogelijke hypotheekcrisis VS is niet ongevaarlijk

De woningmarkt in de VS is een belangrijke pijler in de wereldeconomie. Daarmee is het langzaam instorten van de hypotheekmarkt in de VS zeker niet zonder gevaren voor de economische groei wereldwijd.…
Risico van een hypotheek afsluiten

Risico van een hypotheek afsluiten

Wat zijn de risico's van een hypotheek afsluiten op uw woning, wat zijn de mogelijke voordelen en nadelen van uw hypotheek tegen de achtergrond van corona? Met een hypotheek gaat u een langdurig contr…
WOZ-waarde 2021 omhoog

WOZ-waarde 2021 omhoog

De WOZ-waarde 2021 gaat omhoog. Door stijgende huizenprijzen op de woningmarkt, stijgt de WOZ. De WOZ-waarde 2020 steeg eveneens. Dat hoeft nog niet te betekenen dat u heel veel meer belasting moet be…
Gepubliceerd door Zeemeeuw op 19-04-2010, laatst gewijzigd op 10-09-2020. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.