Die mooie Franse taal
De Franse taal is mooi, maar voor ons Nederlanders vaak toch ook wat moeilijk. En toch willen we ons in 2019 en 2020 in Frankrijk natuurlijk goed verstaanbaar maken en begrijpen waarover het gaat. Frans leren, deze special helpt u daarbij. Leer hier meer over avoir en être, het bijvoeglijk naamwoord, wat eerste woorden en zinnen in het Frans. Allemaal essentieel en belangrijk voor het examen Frans.
De Franse grammatica
In deze special wordt aandacht besteed aan die mooie Franse taal. De grammatica is niet altijd eenvoudig, de uitspraak is dat veelal ook niet, maar het land is voor ons met name een mooi
vakantieland om van te genieten. Daar zijn de meesten het wel over eens. Om u in Frankrijk beter verstaanbaar te kunnen maken, en uw eerste gesprekje te kunnen voeren, bevat deze special een paar behulpzame artikelen. Het aantal artikelen zal in de loop der tijd verder worden uitgebreid.
Het Franse lidwoord
Het Franse lidwoord wijkt af van het Nederlandse. Er is een enkelvoud, een verschil tussen mannelijk en vrouwelijk, en dan ook nog eens een verschil tussen enkelvoud en meervoud. Tot slot heeft de Franse taal een lidwoord dat in het Nederlands niet bestaat, namelijk het onbepaald lidwoord:
Avoir en être, hebben en zijn
Gelukkig heb ik een aantal spelregels kunnen opstellen voor het gebruik van de werkwoorden avoir en être :
L’adjectif, het Franse bijvoeglijk naamwoord
Het Franse bijvoeglijk naamwoord is niet zo eenvoudig Zo moet je weten of het zelfstandig naamwoord waar het bijvoeglijk naamwoord bijhoort mannelijk is of vrouwelijk.
Ook hier een aantal regels op een rij:
Een eerste gesprekje oefenen in het Frans, hoe zeg je dat in het Frans?
Wie een eerste gesprekje wil voeren in het Frans, leest ook:
Veel succes met het Frans en het eventuele schoolexamen. Veel Frans lezen en veel spreken, doet wonderen.
Zeemeeuw ©