Belastingaangifte 2021 invullen - belasting 2020
De belastingaangifte in 2022. De belangrijkste verandering bij deze belastingaangifte 2021 inkomstenbelasting zijn de nieuwe belastingtarieven en andere bedragen voor de heffingskortingen en aftrekposten. Mogelijk gaat u veel meer vermogensbelasting betalen of juist veel minder. Natuurlijk zijn de voorwaarden voor de verschillende aftrekposten en heffingskortingen gewijzigd. Hoe zien de aftrekposten er uit en de heffingskortingen? Laat geen belasting bij de Belastingdienst liggen, maar vraag uw geld terug. Met het belastingformulier of digitaal.
Belastingaangifte 2021 doen (voorjaar 2022)
Ook al doen de regering en de Belastingdienst hun best om het aantal aftrekposten te beperken, er zijn nog altijd voldoende mogelijkheden om met deze aftrekposten fiscaal voordeel te behalen:
- Aftrek zorgkosten en ziektekosten;
- Aftrek eigen huis;
- Aftrek studiekosten;
- Aftrek vervoer;
- Aftrek lijfrente;
- Aftrek partneralimentatie;
- Extra heffingskortingen.
Belastingaangifte 2021 doen?
Als u twijfelt of het verstandig is om belastingaangifte te doen, kunt u altijd de digitale aangifte downloaden en uitproberen hoe een en ander voor u uitpakt. Bekijk daarvoor ook:
de Belastingdienst en de vooraf ingevulde belastingaangifte ib.
Spaargeld en vermogen 2020, de vermogensbelasting
De belangrijkste wijziging betreft het spaargeld en vermogen. Er is in 2019 een schijventarief waardoor de een minder belasting over vermogen en
spaargeld gaat betalen en de ander juist meer. De vrijstelling bedraagt in 2021 50.000 euro per persoon.
[H]Heffingskortingen 2021/H]
De heffingskortingen kunnen voor u een groot verschil maken. De heffingskortingen zijn immers een directe teruggave op de belasting die u moet betalen. Iedereen heeft recht op de algemene heffingskorting (en aanrechtsubsidie), maar vergeet ook de arbeidskorting en de inkomensafhankelijke combinatiekorting niet.
Zeemeeuw ©